av IdaAnna | oktober 15, 2010  

Da jeg møtte Gaga

Lady Gaga spiller i Norge i helgen

Lady Gaga spiller i Norge i helgen

Når Lady Gaga lander i Norge i dag gjør hun det vel vitende om at hun er verdens største popstjerne for øyeblikket. Den største. Derfor kan hun også ta seg friheten til å si at hun ikke ønsker å gjøre intervjuer og ikke ønsker å møte pressen.

Hun trenger det ikke.

I fjor var situasjonen en annen. Da Lady Gaga fylte Sentrum Scene var hun stor. Men hun var ikke gigantisk.

Se VGTV-intervjuet med Lady Gaga her

Det var før hun slapp The Fame Monster, og hiter som «Bad Romance» og «Alejandro» hadde ikke nådd norske ører riktig ennå. Man hadde fortsatt ikke sett Gaga og Beyoncé i den ekstravagante musikkvideoen til «Telephone». Sigarettbriller og telefon på hodet var fortsatt ikke kostymer vi hadde sett. Kjøttkjolen var fortsatt en levende sau som ikke var blitt flådd.

Men man hadde rukket å slite ut hits som «Pokerface» og «Just Dance», og ledd litt av de lite subtile hintingene om å ri på «discostick’en» i «Lovegame».

Lady Gaga tidlig i karrieren, før kjøttkjolen. Foto: Camera Press

Lady Gaga tidlig i karrieren, før kjøttkjolen. Foto: Camera Press

Som sagt: Gaga var stor. Hun var ikke gigantisk.

Dermed ble det også slik at jeg fikk muligheten til å intervjue henne. Som journalist har jeg ingen problemer med å innrømme at noen intervjuer gjør mer med deg enn andre. Lady Gaga var ikke bare en jeg skrev om på jobben. Venninnegjengen hadde lenge før dette møtet proklamert at «Just Dance» egentlig handlet om våre vorspiel, jeg var fascinert av dama som så ut til å ikke bry seg. Kort sagt: jeg likte Lady Gaga og musikken hennes.

Derfor var jeg spent før intervjuet. Litt svett i hendene, og når promodamen fortalte at Gaga egentlig ikke var klar for å gjøre flere TV-intervjuer kjente jeg hjertet banke. Stotret frem at ærlig talt, vi hadde en avtale, du kan ikke bryte den nå.

Og noen må ha hørt på meg, for TV-intervju ble det. Om enn ti minutter kortere enn hva avtalen var. Jeg gadd ikke være pirkete.

Lady Gaga kom trippende ut i lavendelfarget parykk, badedrakt, høye hæler og ikke så mye mer.

- Jeg er veldig fascinert av monstre for tiden. De gir meg inspirasjon, sa hun kort.

For egentlig var hun ganske kort da hun svarte på spørsmål hun ikke var så interessert i. Det var ikke en overstrømmende og hjertelig Gaga som satt i stolen foran meg. Hun boblet ikke over. Ikke før hun fikk snakke om veien frem til der hun er i dag. Da ble hun engasjert, da hadde hun mye på hjertet.

- Hadde jeg ikke vært her og snakket med deg ville jeg fortsatt spilt på hver eneste klubb i New York som ville hatt meg. Jeg er og har alltid vært en artist, sa hun og takket fansen for muligheten hun hadde fått.

I de fleste tilfeller virker det ofte påtatt når en artist proklamerer kjærligheten til fansen, men sittende foran en Gaga kledd i rosa parykk og badedrakt kunne jeg ikke annet enn å tro henne. Hun var så inderlig i svarene, så ivrig etter å bli trodd. Ivrig etter å understreke til alle at hennes «little monsters» som hun kaller dem er det viktigste hun har. Hun kaller dem fortsatt det, og hun benytter stort sett hvert eneste intervju hun gjør til å gjøre det klart at hun deler suksessen med fansen. Hun elsker dem. Vi snakker om en dame som bestilte pizza til dem som hadde møtt opp til en signering, slik at de ikke skulle bli kalde mens de ventet.

- De sender meg så mange vakre ting. Tegninger, bilder, dikt og sanger. Det er rørende, fortalte Gaga meg om inspirasjonen fra fansen

Så reiste hun seg. Takket for seg og snudde ryggen til. Og blottet rumpa. For badedrakten var av stringtypen.

Lady Gaga på Sentrum Scene. Foto: Line Møller

Lady Gaga på Sentrum Scene. Foto: Line Møller

Konserten på Sentrum Scene var god. Og noe av som gjorde den god var nettopp kontakten Gaga hadde til publikum. De små anekdotene hun fortalte. Hele pakken som skapte rammene rundt illusjonen Lady Gaga. Ingen i den konsertsalen tenkte at damen på scenen var 23 år og egentlig heter Stefani Joanne Angelina Germanotta.

Nå er hun tilbake, større enn noensinne. Med flere rykter rundt seg, og med en større fanskare. Hun trenger ikke stille opp for pressen, pressen stiller opp for henne. Hun gir av seg selv, men har god kontroll på hva hun slipper ut, hvor mye og hvordan. Et kjapt søk på News Google viste 16 159 saker der Gaga er nevnt det siste døgnet. Uten at hun selv har sagt noe spesielt.

Hun er profesjonell til fingerspissene nå. En popprinsesse som vet hva som skal til for å holde turneen ut og gi sitt ytterste på scenen.

Og da er det kanskje ikke helt unaturlig å nevne at mens Lady Gaga spilte på Sentrum Scene 30. juli 2009, fylte en annen popdame Valle Hovin.

Madonna møtte heller ikke pressen.

Hva mener du? Er Lady Gaga like stor som Madonna, eller vil hun bli det?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Gleder meg noe sinnsykt til å se denne damen live på søndag! Siste gangene hun har vært på norges besøk så har jeg ikke hatt råd eller tid. Nå hadde jeg egentlig ikke råd,men måtte få med den. Så jeg ringte venninnen min og spurte om hun ville være med hvis jeg greide å skaffe billetter! jammen greide jeg det, lykkelig var jeg for 1 time siden da jeg tuslet ut fra narvesen etter å betalt for 2 billetter,svidde litt cash! men det er verdt det!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

et er to ting jeg lurer på; hvordan Gaga egentlig ser ut og hva hun har å gjøre med musikk. Jeg aner ikke hvordan hun egentlig ser ut fordi hun skifter utseende og stil hvert 20 minutt, og jeg anser ikke det å sprade halvnaken rundt på en scene å fremføre noe man ikke har laget selv som å ha noe med musikk å gjøre. Men bortsett fra det er hun sikkert grei hun, hvorfor hun er så populær aner jeg ikke, men hun er sikkert grei.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Woow, hadde kjempelyst til å dra på Gaga- konserten men har ikke råd:( To av veninzan mine dro dit klokken fem om morgenen i går. Heldige dere, men skal vel spare til neste gang hun kommer til Oslo:) Klem Thea<3

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] This post was mentioned on Twitter by Ida Anna Haugen, merete gamst. merete gamst said: @IdaAnna Men ble du inspirert av badedrakten? Flott blogginnlegg! http://rampeida.vgb.no/2010/10/15/da-jeg-møtte-gaga/ [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Artister som Lady Gaga voldtar musikk og musikk industrien.

Bare meningsløs propaganda!
Ikke riktig rett hvordan dagens musikk har utviklet seg,er ingen sjel i musikken lengere!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

nei her skal vi ikke ha en bred diskusjon.
her skal vi bare digge deilige mannedama med ett symbolsk øye.
heia lena morgana.
min engel.
ikke en fallen engel slik denne rullepølsen utgi seg som.
ned med baphomet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Eh, ok. “Da jeg møtte Gaga”. Er ikke dette noe som hører hjemme i dagboka? Jeg lærte ikke så mye mer om Lady Gaga av å lese dette blogginnlegget enn det jeg har lest fra før andre steder.

Anyway, grattis – I guess.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Musically challenged:

Du skal vite at Gaga har laget og skrevet all musikken selv og har faktisk et talent som går langt tilbake i tid. Søk på “Stefani Germanotta band” på Youtube og du skal få se dama uten sminke, parykk og juggel.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg henger meg på Gaga-fansen og gleder meg villt til å se og høre henne i morgen!!!

Skulle gjerne fått en liten photoshoot med henne også jeg da ;) I mine villeste drømmer!! Og jeg er en drømmer.

Kos dere alle som skal til Spektrum i morgen :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Musically challenged: Du er ingen challenge i det hele tatt. Lady Gaga lager faktisk musikken sin selv, og skriver for andre artister også..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] rundt norgesaktuelle Lady Gaga. Sjokkerende sunne raidere, anmeldelser fra tidligere konserter, mimring tilbake til tidligere norgesbesøk og lydverket viet Gaga en lengre reportasje på torsdagens program. Ventetiden har vært lang, men [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00