av IdaAnna | januar 18, 2010  

Suksess er den beste hevn

Jeg tror Skavlan-redaksjonen måtte klype seg i armen, da de forsto at de hadde sikret seg Rihanna som gjest.

For ut i fra min verdensoppfatning er Rihanna den desidert største gjesten Fredrik Skavlan har hatt sittende i gjestestolen. I alle fall i underholdningssegmentet. Dette sier jeg vel vitende om at andre storheter som Jay-Z, Will Smith og kona, og Robbie Williams har gjestet programmet. Ikke et vondt ord om noen av dem. Men Rihanna stiller likevel i en liga for seg selv.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

For sjelden har man sett en person som så til de grader har vært aktuell i nyhetsbildet. Så hva er det med Rihanna, som gjør at alle nå vil ha en bit av henne? Og som gjør det så stort at Skavlan er blant de som får henne?

Noe av det handler naturligvis om slagene i en bil kvelden før Grammy-utdelingen. Jeg var på jobb den morgenen meldingen om at Chris Brown og Rihanna hadde avlyst sin planlagte Grammy-deltakelse. De første meldingene gikk på ut på at Brown hadde angrepet en kvinne. Jeg husker jeg sa til kollegaen min «Hvis det er Rihanna det er snakk om, er dette årets største skandale». Jeg håper naturligvis jeg ikke hadde rett. At ryktene som svirret viste seg å være feil, og at det ikke var Brown det hadde kokt over for, og at han ikke hadde mishandlet kjæresten.  At det viste seg å være nettopp Rihanna Brown mishandlet var tragisk. Det var sjokkerende, og det var overraskende.

Les også:- Slått, kvalt, bitt og drapstruet etter sms

Brown og Rihanna som var den yngre versjonen av Beyoncé og Jay-Z, som hadde potensiale til å bli like store som sistnevnte. Som var kjente, men likevel ikke helt i A-ligaen. Som begge så ut til å være på vei dit. Så sa det pang. Og så var Rihanna på alles lepper. Bildet av den forslåtte superstjernen gikk verden rundt, og ga volden mange kvinner i et parforhold utsettes for, et ansikt. Men Rihanna nektet å bli et offer.

Så mens det stormet som verst, og eks-kjæresten forsøkte på ulike måter å vise seg som en angrende synder, var Rihanna stille. Sa ingenting, jobbet i det skjulte. Valgte å tie, til tross for at det lekket bilder av henne forslått og blodig, til tross for at eks-kjæresten sa han var en «Changed man»

Kom tilbake med et smell.

Og det er her min fascinasjon for Rihanna egentlig ligger. Selvfølgelig hadde jeg fått med meg hvem hun var. «Pon de replay» var spilt på diskotekene jeg gikk på. Jeg hadde sunget «umberella ella ella» en hel sommer og hørt hvordan mine mannlige venner drømte om skjønnheten fra Barbados. Hun samarbeidet med de største. Så ut til å bli den neste store

Man kunne tro slagene ville bryte henne ned. At de ville satt en stopper for det hun var i ferd med å bygge opp.

«Russian Roulette» kom nærmest fra intet. Eneste hintet om at noe var i gjerde var en kryptisk twitter-melding og paparazzibilder fra en videoinnspilling. Det var et oppgjør med eksen som var så nådeløst og nakent, et innblikk i alle følelsene Rihanna hadde gått igjennom i løpet av de åtte månedene hun hadde vært stille.

Foto: Universal

Foto: Universal

Nå snakket hun også. Sa hun syntes synd på Chris, at hun ikke hatet ham, gjorde det klart at han nærmest var en ikke-person for henne. Om Chris Brown følte seg liten før, kan man bare tenke seg hva han tenkte nå. Forestill dere den fysiske reaksjonen som skjer når gutter bader i iskaldt vann.

Les også: Rihanna om Chris Brown: – Han hadde ingen sjel i øynene

«No fear, and while you getting your cry on I’m getting my fly on», synger Rihanna i «Hard» fra albumet «Rated R» og gjør det klart at hun nekter å være noe offer. Og med det ble hun også et forbilde. Hun fortalte at i det øyeblikket hun forsto at hennes valg hadde betydning for verdens unge jenter, ble det umulig å gå tilbake til Chris Brown. Rihanna ble voksen. Som menneske, og musikalsk.

At hun turde å fornye stilen fra det danseglade R’n'B-lystige hun var kjent for, til det hardere det ærlige og edgy som hun nå har begitt seg inn på er det som gjør at Rihanna kommer til å forbli i A-ligaen av kjendiser. For nå handler det om musikken, det handler om Rihanna, det handler om noe helt annet enn slagene fra en voldelig eks.

Rihanna kunne lagt seg ned, gitt opp. I stedet tok hun den beste hevnen hun kunne ta over sin voldelige eks. Hun gjorde suksess.

Derfor applauderer jeg henne. Applauderer også Skavlan-redaksjonen som forsto at Rihanna er den alle snakker om. Og ikke minst; kommer til å snakke om i lang tid fremover.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen tvil om at du er en stor fan av Rihanna.
At hun har vært aktuell det siste året er vi alle enige om, men å konkludere at verdens største underholdningartist sitter der på fredag blir bare for historieløst og tabloid. I hvilken målestokk da? Musikalsk? Nei. Hun har to album eller noe slikt
Film? Nei. Meg bekjent har hun spilt mindre roller
Gossip? Jaaaa. Hun lager overskrifter pga extypen etc. Det gjør hun bra for dere som jobber i tabloider og ser opp til kollegaene i US.
Og en siste ting, du roser Skavlan redaksjonen. Husk at de har ikke gjort annet enn å si ja. Apparatet rundt (plateselskap, mgmt) maser som faan for å få artistene sine der. Redaksjonen kan velge og vrake

Sånn

Lykke til. Tør du trykke denne får du min respekt også

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg vet rihanna er stor i dag, men tror nok skavlan har hatt større artister i studio. eks. robbie williams

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er helt enig med bloggeren. Rihanna har blitt så mye mer enn en fantastisk artist og det blir veldig spennende å føolge henne i årene som kommer. Go girl!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Great innlegg Ida! Hilsen Lisa, Kongsberg :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Ida! Flott innlegg om Rihanna, digger henne. :) Fikk ikke sett intervjuet hun gjorde på Skavlan, men håper jeg finner det på nett.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg ble litt sjokkert da jeg leste at Rihanna skulle gjeste Skavlan. Min umiddelbare tanke var også at Rihanna må være den største, mest relevante stjernen han har hatt. Hun er utrolig fasinerende.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

you fail at blogging

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Rihanna er ikke større enn Jay-z din feministjævel

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Robbie Williams er ikkje større enn Rihanna, han har ikkje gjort noko ut av seg dei siste åra. Rihanna er ein stor artist med mange bra songar, og at ho kom seg opp på beina så fort som ho gjorde, er fantastisk og beundringsverdig.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00