av IdaAnna | november 6, 2009  

Men la oss se til Storbritannia

Debatten har rast på de fleste nettfora om nivået på deltakerne i årets X Factor. Jeg skal ikke begi meg ut på en lang redegjørelse av mine meninger, men konstatere at det mangler litt futt. For vel er de flinke til å synge, og Chand Torsvik er et friskt innpust med sine trønderrock-show, men likevel mener jeg det mangler den ene personen som jazzer opp det hele.

Jeg har naturligvis en favoritt. Men ikke i den norske X Factor. En kollega viste meg et klipp fra den britiske versjonen av showet. Du vet, den der Simon Cowell sitter ved siden av å-så-vakre Cheryl Cole og freser ut eder og galle. Men til og med Cowell måtte la seg imponere da Danyl Johnson kom på scenen for første gang.

Det er liten tvil om at mannen kan synge, men det er ikke bare stemmeprakten som har gjort Danyl til min favoritt. For i et show som X Factor er det ikke for mye forlangt å ønske seg litt glamour, litt intriger, litt show rett og slett.

Og Danyl har sørget for det hele. Med favorittstempelet fulgte også en rekke rykter for den 27-år gamle læreren, blant annet påstandene om at han var bifil. Og da Johnson valgte seg sangen “And I am telling you” og endret teksten slik at han sang til en jente (You´re the best girl I ever know, altså), slo Danii Minouge til med en spøk som vakte reaksjoner.

“Om man skal tro alt man leser, så er det ikke sikkert du hadde trengt å endre den teksten”, sa X Factor-dommeren og måtte tåle tyn i etterkant.

Men dette var ikke den eneste kontroversen rundt X Factor-deltakeren. For i det tredje programmet havnet Danyl blant de to siste, men klarte seg så vidt.  Og i uken som fulgte oppsto det en rekke rykter rundt 27-åringen, om at han var en diva og mobbet de andre deltakerne.

Presset på Danylble så stort at han bommet på sin fjerde liveopptreden, men fikk skryt og medfølelse fra selveste Simon Cowell (Se videoen overfor). Nå skal det nevnes at det er Cowell som er mentoren til Danyl, og at han sikkert har en agenda ved å skryte av ham. Det har ikke å-så-pene Cheryl Cole, som fremstår som å-så-sinna.

- Jeg forstår det er tøft når du blir fremstilt som er person som er mer hatet enn Hitler, men det handler om å heve seg over det, var den fryktede dommerens beskjed. Og Danyl slo til og gikk videre. Fortsatt er han en av de største favorittene til å gå av med seieren, og selv fatter han ikke hvorfor han blir fremstilt som overlegen.

Philip Norman i Daily Mail har skrevet en interessant kommentar om hvordan presset på Danyl er i ferd med å ødelegge ham. Les den her

DETTE er det norsk X Factor trenger! Gi oss en diva, gi oss kontroverser!Gi oss noe mer enn alle de fine stemmene og den sedvanelige forkjølelsen som gjør deltakerne nervøse!

For akkurat nå fremstår programmet som litt vanilje, når jeg egentlig vil ha noe med skikkelig smak!

Eller hva mener dere? Er norske X Factor for kjedelig?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

har fulgt med på Xfactor UK, og det er 10 ganger bedre enn det norske. Du burde kansje snakke om det som har fått mest medie omtale i Storbritania. Tvilligene. Og At danyl fikk medfølese av Cowell er ikke så rart i og med at Danyl er i hans kategori. Han fikk ikke medfølese av de andre dommerne, noe jeg er helt enig i. :p

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ekstremt enig med at UK er mye bedre og veldig bra i år. Sjekk og ut Jamie Archer og spesielt den første auditon!! Et ord: fantastisk!! link: http://www.youtube.com/watch?v=L6SdDgRFJU0

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heilt klart e det britiske mykje beire enn det norske! Norge e ikkje plasse for norske talenter, x-factor, idol o.l.

Mari å The Johnson Sisters kan trygt gå ut! Lise kan forsovidt også gå for ho synge me for mykje loft på stemmebande! Ho he ikkje nok kraft til å imponere mej å ho bør halde sej til rolige ballada!

Den flinkaste å den med kanskje det dei kalla “x-factore” va ho Rikke. Ho gjekk ut forrige fredag ved en feil! Det meina ej!
Ja, ho lespa, ja, ho hadde nåke rart, men det va akkorat det so gjorde ne so unike so ho va! Det e nok ikkje det siste vi ser av ne Rikke for ho e et stort talent!

Men det so ødelegge x-factor mest, e dommarane! Dei site der fredag ette fredag å skryte av sine egne, til å me dei so synge falskt og stygt! Å Mira e den værste! Ho stemme folk ut pga. låtvalge å ikkje stemmekvalitete! Det høyrest ut som om vind i håre, kleda å utsjånade e det so telle for hinne! Ej takla ikkje dommarane å dei he ikkje fortjent sin plass i x-factor!

Det e nok beire om TV2 slutta å sende dissa programma, teke sej ei gode pause! Dei kan heller sende det Britiske! Der he dei god kvalitet å ikkje minst ærlige dommara so kan det dei styre me!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du har rett i at det er mer trøkk i den engelske utgaven. Det er derimot en finalist som laget enda mer show på audition enn Danyl Johnson. Jamie Archer sang Sex on Fire av Kings of Leon. Han rocket fullstendig! – http://www.youtube.com/watch?v=tvBHzaZZO5o&feature=related

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Følger X factor UK med argusøyne! TV2 kan sende dette i steden! Her er det show og man klarer å finne utrolig dyktige kandidater. Mitt tips til vinner i år er Olly Murs. Herlig gutt!Men til syvende og sist er det Simon Cowell himself, som ER dette showet (samt Britains got talent, American Idol m.m.) Det er noe missforstått når norske medier refererer til at Simon Cowell er engelsk svar på Jan-Fredrik i Norge…når det er JF som “liksom skal være” Simon…and Simon is in a different leage…as one could say….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja helt enig. Den norske versjonen er litt for tam for min del, og det gjelder både dommere og deltakere. Det var jo litt furore da Peters valgte Rikke fremfor Elin, men det har liksom vært det eneste av intriger føler jeg. Med det sagt så håper jeg at det blir enten Chand eller Gabrielle som vinner :)

Har ikke fulgt med på den britiske versjonen, men kan tenke meg at den er litt mer “brutal” :P Stakkars fyr da, synd at han får gjennomgå på den måten :S Han virker veldig flink da!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg følger med på den britiske versjonen! Det er så UFATTELIG mye høyere nivå der! Det norske suger!!! Faktisk! Jeg blir flau av å se på det! Får gåsehud fordi jeg blir flau over at man kan lage et så tragisk program av noe som faktisk er så bra! Dommerne er jo helt tragiske! Måten de er på liksom! Deltagerne er sånn eeeh… Det jeg har sett er det bare 2 som har litt sånn “hmm” over seg. Ellers er det bare dass!!! Programlederen er så dårlig at jeg nesten kaster opp!!! Fy farao!!! I den britiske versjonen er det så mange gode, og de lager sååå mye mer show, nesten (bare nesten) alle de som er igjen nå kunne fint vært internasjonale artister!! Why? Fordi nivået er så SYKT HØYT!!!:D Her i Norge… Vil ikke vinneren overleve 2 mnd innenfor musikkbransjen sikkert. Blir en like fiasko som Kjartan Salvelsen! Norge er for wannabe Storbrittania og USA!!! Dårlige kopier!!! Dårlige!! Ikke lag deres eget! Send ordentlig show som er bra! Og spar penger!;p Kjøp opp programmene fra utlandet!!! Mhm!!;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00